Яке сьогодні свято — 27 лютого все про цей день, яке церковне свято

Сьогодні, 27 лютого, віряни відзначають День пам’яті святого Кирила, цього дня є декілька міжнародних свят, у християн східного обряду починається Великий Піст.

27 лютого 2023 — це  понеділок, 369-й день повномасштабної війни в Україні. Ще 307 днів залишилося до Нового року. Яке свято сьогодні – розповідаємо у матеріалі.

Яке церковне свято 27 лютого

Сьогодні віряни згадують святого Кирила, одного із творців кирілічної абетки та брата рівноапостольного Мефодія. 

Крім того, в 2023 році на понеділок, 27 лютого випадає перший день Великого Посту. Закінчиться постування 15 квітня.

Піст розпочинається за 7 тижнів до Великодня, та складається із сорока днів і ще Страсної седмиці (останній тиждень перед Великоднем). Загалом Піст триває 48 днів, і передбачає не лише відмову від деяких страв, але й від шкідливих звичок. Цей час потрібно провести у каятті, роздумах та молитвах, та утримуватися від споживання мяса, яєць, риби й молока. 

Яке сьогодні міжнародне свято

Цього дня в усьому світі відзначають міжнародний День полярного ведмедя. Ця тварина належить до рідкісного виду, чисельність якого скорочується. Свято 27 лютого започатковане заради популяризації руху зі збереження популяції цієї тварини.

Сьогодні відзначають Міжнародний день оптиміста. Хоча точно не відомо, хто та коли заснував це свято, його суть полягає у тому, щоб приносити позитивні емоції та радість в життя людей. Оптимісти - це люди, які щодня бачать можливость зробити щось хороше. Вони стають натхненням для інших, надаючи підтримку та поширюючи добрі слова. Оптимісти стараються фокусуватися на позитивних моментах та докладають зусиль, щоб їх було все більше.

Хто святкує іменини 27 лютого

Сьогодні день ангела святкують Кирило, Юрій, Михайло, Єгор, Федір, Овксентій, Аврам, Георгій, Ісаак та Филимон.

Народні прикмети

В давнину існувало багато прикмет для цього дня:

сильний мороз цього дня віщує спекотне літо; якщо день сонячний – літо буде теплим, однак морози ще будуть триматися довго; ясна погода 27 лютого – до похолодання; синиці голосно щебечуть – скоро потепління; вважається, що яка погода на Кирила – таким буде серпень.

Теги: свята

Переглядів: 6234
Поширень: 11

Останні новини