На Вінниччині за забруднення річки обвинувачено посадовця водоканалу 

Сьогодні, 28 лютого до суду направили матеріали кримінального провадження стосовно 48-річного головного інженера підприємства, який допустив забруднення місцевої річки стічними водами. Про це повідомляють ГУНП у Вінницькій області та обласна прокуратура.

Досудове розслідування встановило, що посадовець одного із комунальних підприємств, порушуючи вимоги інструкції підприємства та чинного природоохоронного законодавства, під час здійснення господарської діяльності водоканалу допустив перевищення нормативів скидів забруднюючих речовин, встановлених спеціальним дозволом. 

Внаслідок цього стоками було забруднено річку Баран, яка входить до басейну річки Південний Буг, що, завдало шкоди навколишньому середовищу та могло спричинити загибель біоресурсів.

Дії посадовця кваліфікували за ч. 1 ст. 242 КК України (порушення правил охорони вод (водних об’єктів), що спричинило забруднення поверхневих вод та створило небезпеку для довкілля).

За такий злочин передбачено покарання – штраф від однієї тисячі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

Фото: Національна поліція


Теги: кримінал

Переглядів: 985
Поширень: 1

Останні новини