На Вінниччині знешкодили злочинну групу, яка підробляла медичні довідки для виїзду за кордон

У Вінницькій області знешкодили групу осіб, яка підробляла медичні довідки із реквізитами лікарень для своїх «клієнтів». Серед учасників схеми – лікар, викладач навчального закладу, та «айтішник».

Про це повідомляє СБУ у Вінницькій області та Національна поліція.

За інформацією правоохоронних органів, лікар на підставі сфальсифікованих медичних документів, встановлював «липові» діагнози чоловікам призовного віку. Це дозволяло уникати мобілізації і виїжджати за кордон. 

Організаторами злочинної схеми стали 41-річний хмільничанин та 36-річна вінничанка, які безпосередньо шукали «клієнтів». Учасниками протиправної діяльності стали 41-річний лікар-психіатр, котрий встановлював «діагнози» та 42-річний мешканець Вінниці, який підробляв довідки. Як зазначають у СБУ, він виготовляв документи із реквізитами лікарень, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу України.

Відтак, користуючись сфальсифікованими документами, створювали історію хвороби. Після отримання діагнозу, чоловіків визнавали непридатними для військової служби. Таким чином, вони мали змогу виїхати за кордон.

Вартість послуги зловмисники оцінювали в суму 3-5 тисяч доларів. Як повідомляють правоохоронці, такими послугами скористалося більше 80 чоловіків.

Під час обшуків на місцях роботи ділків та у їхніх помешканнях, вилучили майже три мільйони гривень. Слідчі дії тривають.

Фото - прес-служба Головного управління Національної Поліції у Вінницькій області


Теги: кримінал

Переглядів: 1341
Поширень: 2

Останні новини