У Стадницькому окрузі підбили підсумки 2022 року: що вдалося втілити за рік

За минулий рік у Стадницькому окрузі перейменували вулиці, відкрили поліцейську станцію, попрацювали над покращенням інфраструктури та допомагали переселенцям та військовим.

Мешканці округу, до якого належать села Стадниця, Великі та Малі Крушлинці і Гавришівка, спільно із волонтерськими організаціями направили на фронт близько 60 тонн гуманітарної допомоги. 

Округ став тимчасовим прихистком для 683 людей, які тікали від війни, 207 з них – зареєструвались та залишилися. Про це відзвітувала на виконкомі Вінницької міської ради т.в.о старости Стадницького округу Юлія Давидюк.

За словами очільника громади Сергія Моргунова, що мешканці округу й надалі можуть розраховувати на всебічну підтримку у реалізації проєктів із розвитку інфраструктури: «Ми будемо включатися в цей процес. На сьогодні, зрозуміло, є певні законодавчі обмеження з точки зору використання ресурсів по конкретних напрямах – будівництва і реконструкції. Але те, що можна буде робити через капітальний ремонт щодо енергозбереження, безпеки – будемо продовжувати. Але багато чого залежить і від активності старостату, в тому числі і в роботі з людьми».

Як зазначив секретар міської ради Павло Яблонський, те, що у окрузі працює професійна та відповідальна командна, де всі поважають та підтримують одне одного – дуже важливо.

Адміністративні послуги

Як розповіла Юлія Давидюк, минулого року працівники старостату надали більше шести тисяч адмінпослуг, з яких: 

надали 740 довідок,  видали більше 5440 податкових нарахувань. 

Староста за звітний період здійснила особистий прийом 618 громадян, та вчинила 315 нотаріальних дій.

Спеціалісти ЦНАП «Прозорий офіс», котрі працюють на віддалених робочих місцях , надали 1878 послуг адміністративного та соціального спрямувань. Адміністратор надав 1836 адмінпослуг, а працівник департаменту соціальної політики ВМР – 42 адмінпослуги.

Мешканці старостинського округу мають змогу отримати всю актуальну інформацію за допомогою спільнот у Viber та Facebook. 

У листопаді 2022 року в Гавришівці, котра належить до Стадницького старостинського округу, відкрили нову поліцейську станцію. Як розповіла Юлія Давидюк, безпекові заходи підтримала Вінницька міська рада: з міського бюджету виділили кошти на облаштування робочого місця для поліціянта та купівлю на спецтранспорту.

Деколонізація топонімів

Як розповіла Юлія Давидюк, завдяки напрацюванню робочої групи Ради з питань історії, культурної спадщини та топоніміки у Стадницькому старостинському окрузі перейменували 7 вулиць. Їм присвоїли яким імена не тільки відомих письменників та громадських діячів, але й імена земляків, які полягли у боях за Україну.

Інфраструктура та розвиток

Як розповіла т. в. о старости, минулого року в окрузі добудували 6 кілометрів розподільчих мереж водогону в селі Гавришівка. Крім того, за дорученням міського голови Сергія Моргунова, для підтримки безперебійного функціонування систем водогонів, Стадницький старостинський округ отримав три генератори.

У окрузі встановили 15 сучасних посадкових павільйонів зупинок громадського транспорту, активно озеленювали території та займалися благоустроєм. Крім того працювали над відновленням дорожнього покриття.

В Стадниці торік реконструювали храм, а у Великих Крушлинцях – замінили куполи місцевого храму.

Основою у розвитку старостинських округів, як зазначила Юлія Давидюк, стало затвердження торік на сесії міської ради Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки Вінницької міської територіальної громади на 2023-2025 роки, у напрацюванні якої взяли участь працівники Стадницького старостинського округу.

У планах на наступний рік – покращення забезпечення мешканців питною водою. Для цього збираються побудувати другу артезіанську свердловину у Гавришівці.

У Малих та Великих Крушлинцях працюватимуть над покращенням якості вуличного освітлення. Також планують побудувати спортивні майданчики і та відкрити підлітковий клуб VinSmart.


Переглядів: 1236
Поширень: 0

Останні новини