У Вінниці нагородили психологів-волонтерів, які допомагають вінничанам та переселенцям

У Вінниці в четвер під час засідання виконкому міської ради нагородили психологів-волонтерів і психологів Вінницького міського центру соціальних служб. Ці фахівці створили неформальну організацію психологів та консультують вінничан та переселенців.

Міський голова Сергій Моргунов від імені громади висловив вдячність психологам за те, що вони із перших днів повномасштабної війни і до сьогодні надають психологічну допомогу усім, хто цього потребує. Саме вони одними із перших зустрічали на вокзалі людей, які тікали від війни.

“Ви і зараз продовжуєте працювати, в тому числі з нашими воїнами-героями, які зазнали поранень. Це важлива робота. Хочу побажати, аби ви отримували задоволення від того, що допомагаєте людям і аби люди дякували вам за це”, – сказав очільник громади.

Психологічний центр допомоги створили при Вінницькому міському центрі соцслужб у кінці лютого минулого року, за дорученням заступниці міського голови Галини Якубович. 

Долучилися до неформального об’єднання 5 психологів Центру і 27 психологів-волонтерів. Аби якісніше надавати психологічну допомогу, вони пройшли додаткове фахове навчання.

“Уже 12 місяців ці люди не шкодуючи ні часу ні здоров’я, абсолютно безкоштовно та майже цілодобово (особливо у перші 2 місяці війни) надають підтримку мешканцям нашої територіальної громади, громадянам, які переїхали до нас в пошуку прихистку і безпеки, а також військовим, котрі отримують лікування в наших закладах охорони здоров’я”, – розповіла директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Тренерами психологів від волонтерів став Петро Вдовкін, від Центру – Людмила Радіонова. Від 26 лютого 2022 року до сьогоднішнього дня психологи консультують у телефонному режимі та приймають дзвінки по “гарячій лінії”. 

За словами психологині міського центру соціальних служб Людмили Радіонової, психологи докладають максимальних зусиль для збереження психологічного здоров’я українців. Найважчим у роботі був період березня – тоді до Вінниці почали масово прибувати переселенці з усієї України. Психологи цілодобово чергували на вокзалі, надавали допомогу, підтримували, розселяли. Бували дні, коли на вокзал прибувало понад дві тисячі людей.

Вона розповіла, що психологи надають допомогу Захисникам та Захисницям, які лікуються в медичних закладах міста.

“Ця робота надскладна, але пацієнти та медичний персонал завжди щиро дякують за роботу. І це головне, адже бачити результат своєї роботи та вдячність в їх очах – чи не найбільша нагорода для наших психологів”, – додала Людмила Радіонова.

Крім того, психологи відвідують заклади, у яких перебувають люди, які покинули місця проведення бойових дій. Їм надають екстрену психологічну допомогу. Працюють не лише із дорослими, але й з дітьми. Спеціалісти до кожного намагаються знайти індивідуальний підхід.

У числі психологів, які отримали подяку, стала Інна Дементьєва. Вона зазначила, що завдяки міському центру соцслужб, міській раді та Людмилі Радіоновій – на початку повномасштабної війни вдалося спрямувати роботу психологів у правильне русло. 

Від початку повномасштабної війни команда надала психологічну допомогу більше ніж шістьом тисячам громадян.

Фото: Вінницька міська рада


Теги: волонтери

Переглядів: 1277
Поширень: 1

Останні новини