Земельні оборудки на 17,5 мільйонів: на Вінниччині підозрюють посадовця

На Вінниччині колишній керівник установи для відбування покарань «Крижопільський виправний центр №113» перевищив службові повноваження, що призвело до мільйонних збитків. Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Слідство встановило, що керівник пенітенціарної установи у Крижополі, в 2021 році заключив договір із підприємтсвом, щодо спільного обробітку земель площею 200 гектарів.

У прокуратурі зазначають, що посадовець не мав на це законних підстав і насправді він таким чином завуалював протизаконну передачу цих земель у оренду. Збитки оцінюють у 13,5 мільйонів гривень.

За цим фактом фігуранту повідомили про підозру минулого року, а обвинувальний акт скерували до суду. Попри це посадовець встиг укласти нові «договори», завдавши ще 4 мільйони додаткових збитків. 

Загальна сума збитку від його оборудок із земельними ділянками складає 17,5 млн грн. У Вінницькій обласній прокуратурі зазначають, що службовцю знову повідомили про підозру, та звільнили з посади.

Екс-керівнику установи інкримінують частину 3 статті 365 Кримінального кодексу. Санкція передбачає позбавлення волі на 7-10 років.

Фото: Вінницька обласна прокуратура


Теги: кримінал

Переглядів: 5666
Поширень: 37

Останні новини