Делегація з Вінниці відвідала Європейський конгрес органів місцевого самоврядування

Протягом двох днів 6–7 березня в Польщі відбувається VIII Європейський конгрес органів місцевого самоврядування. Організовує подію Інститут східних досліджень та Вармінсько-Мазурське воєводство. 

На Конгрес завітала делегація із Вінницької міської ради. Директор міського департаменту економіки Максим Мартьянов долучився до економічного блоку конгресу та презентував інвестиційний потенціал Вінниці. Він розповів про роботу над збільшенням інвестиційної привабливості: облаштування відповідної інфраструктури, супровід та пільги промпарків.

Цього року учасниками Європейського конгресу стали близько двох тисяч людей. Це керівники польських та європейських органів місцевого самоврядування, представники центральних органів влади, бізнесу, науки, культури, неурядових організацій тощо.

Цьогорічне гасло Конгресу – «Нова солідарність для нової ери».

«Вінницька міська рада постійно працює над збільшенням інвестиційної привабливості та пошуком потенційних інвесторів для Вінниці. Особливо зараз, під час воєнного стану, важливо проводити цю роботу. Адже економіка не повинна зупинятись, тільки так громада матиме можливість підтримати своїх мешканців та наші Збройні Сили. Треба посилювати економіку не чекаючи перемогу, а працювати зараз кожен на своєму місці», – розповів Максим Мартьянов.

Він зауважив, що у Вінниці роблять все, щоб індустріальні парки стали територією зростання, а бізнесу було комфортно в нашій громаді. Він додав, що обмін думками з міжнародними експертами щодо залучення інвесторів є надзвичайно корисним.

Загалом конгрес триває два дні. Буде представлено 12 тематичних напрямів, які охоплюватимуть понад 120 заходів. Це пленарні засідання, програмні блоки, майстер-класи, лекції, доповіді, дискусії тощо.


Теги: економіка

Переглядів: 901
Поширень: 0

Останні новини