У Вінниці обговорювали актуальні питання виховної та соціальної роботи з дітьми

Служба у справах дітей міської ради ініціювала навчання для представників коледжів та професійно-технічних навчальних закладів щодо актуальних питань виховної та соціальної роботи з дітьми.

Під час наради обговорювалися зміни у законодавстві України щодо протидії домашньому насильству, відповідальності батьків за неналежне виховання дітей, а також відбувся обмін думками фахівців з приводу профілактики правопорушень, зокрема,  булінгу у дитячих колективах. 

Представники служби у справах дітей міської ради, яка, відповідно до вимог чинного законодавства України, є координатором  роботи по захисту  прав дітей м. Вінниці, акцентували увагу на актуальних питаннях виховної та соціальної роботи з дітьми. А саме, йшлось про шляхи оптимізації роботи у навчальних закладах щодо захисту прав та законних інтересів учнів та студентів. Також - про роботу з внутрішньо-переміщеними дітьми та порядок надання їм статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. 

Піднімалися питання й щодо профілактики та мінімізації наслідків нещасних випадків та дитячого травматизму. Аналізували стан правопорушень та злочинності серед неповнолітніх тощо.


Теги: діти

Переглядів: 2585
Поширень: 0

Останні новини