У Вінниці відновлюють парк "Хімік" та готуються до нового сезону в парку ім. Леонтовича

У парках Вінниці готуються до нового сезону. Про плани на цей рік, роботу атракціонів і озеленення, а також про відновлення парку "Хімік" розповів керівник КП ВМР "Дирекція парків та дозвілля територіальної громади" Олександр Мельник.

На балансі комунального підприємства, зокрема, Центральний та Вишенський парки, а також площі: ім. Тараса Шевченка, "Європейська" та "Ліверпуль". Після завершення реконструкції та всіх будівельних робіт опікуватимуться і "Хіміком".

Цей локальний парк розташований у північно-східній частині Замостя, і є однією із небагатьох зелених відпочинкових зон на лівому березі Вінниці. Роботи із реконструкції розпочалися ще до повномасштабної війни.

Як розповів Олександр Мельник, підрядники робитимуть все для того, щоб уже влітку цього року парк повноцінно запрацював. 

Парк планується, як сімейне місце – він знаходиться у тихому мікрорайоні. У відновленому "Хіміку" буде відповідне озеленення, тротуарні доріжки, облаштовані дитячі майданчики тощо. 

Готуються також до відкриття нового сезону і в парку ім. Леонтовича. Навесні у Вінниці розпочнуть свою роботу атракціони.

"В цьому році ми почали технічне обстеження у зимовий період, коли атракціони були «законсервовані» і не працювали. Всі вони пройшли необхідний огляд", – розповів Олександр Мельник. 

Відновили дитячий "Ланцюжок", у планах – запустити "Сюрприз", котрий не функціонував кілька років. У співпраці із заводом "Аналог" збираються релокувати та оновити атракціон "Юнга". 

Продовжує вдосконалювати свою програму і Вінницький планетарій: минулого року з’явилося п’ять нових лекцій, незабаром збираються додати ще дев’ять. 

Працюватимуть у парку і над озелененням. У 2022 році проводили санітарну обрізку, цьогоріч збираються висаджувати молоді дерева та створювати клумби.

За словами Олександра Мельника, через воєнний стан до усіх робіт підходять виважено, оскільки, насамперед, парк є місцем для рекреації та родинних прогулянок, а не гучних святкувань.


Переглядів: 1762
Поширень: 0

Останні новини