На Вінниччині взяли під варту поплічника окупантів, який планував втечу до Придністров’я 

На Вінниччині Служба безпеки України затримала пособника росіян, який планував утекти до невизнаного Придністров’я. Про це повідомляють УСБУ у Вінницькій області та обласна прокуратура.

Зазначають, що 57-річний житель Білозерського району Херсонщини, який має кілька судимостей за тяжкі злочини, навесні 2022 року із власної волі співпрацював із окупантами, піля того, як було окуповане село Правдине. Він розкривав росіянам місця знаходження патріотів, представників українського руху опору у тимчасово окупованому регіоні. Він також допомагав шукати учасників АТО/ООС.

Фігурант за свою співпрацю із окупаційною адміністрацією отримав дозвіл мародерити. Крім того, йому видавали медикаменти, продукти та паливно-мастильні матеріали. Зловмисник продавав їх місцевим мешканцям, змушеним жити під окупацією.

Згодом чоловік втік на Вінниччину, прикинувшись переселенцем. Він жив у прикордонному районі  та планував нелегальний переїзд до Придністров’я.

Його місцеперебування встановила СБУ, проводячи контрдиверсійні заходи. Чоловіка затримали та повідомили про підозру за статтею «пособництво державі – агресору» (частина 1 статті 111-2 КК України).

Розслідування триває, у якості запобіжного заходу фігуранта тримають під вартою. Наступні 12 років він може провести за ґратами.

Фото та відео: СБУ


Теги: війна

Переглядів: 1315
Поширень: 4

Останні новини