У Вінниці започатковують дні вина Vinnytsia Wine Days

У Вінниці започатковують Vinnytsia Wine Days. Дні вина стануть новою подією у календарі заходів, присвячених винній культурі та туризму в Україні.

Як повідомляє Департамент маркетингу міста та туризму, про започаткування заходу оголосили 10 березня під час засідання Туристичної ради при вінницькому міському голові. Планується, що дні вина будуть щорічною подією.

Ініціаторами Vinnytsia Wine Days стали ГС «Асоціація садівників, виноградарів та виноробів України», Одеський національний технологічний університет та ГО «Союз виноградарів та виноробів Вінниччини». Почесним президентом події зголосився виступити винороб Володимир Гігінеішвілі.

Для проведення Vinnytsia Wine Days наприкінці травня залучатимуть локації в історичному кварталі біля Садків, де колись знаходився демонстраційний сад і виноградник першого директора вінницького реального училища Ярослава Нємеца, видатного помолога і винороба.

Також у рамках Vinnytsia Wine Days проведуть один з двох авторитетних національних дегустаційних конкурсів – Odesa Wine&Spirit Awards.

Заступник міського голови Андрій Очеретний зазначив, що Vinnytsia Wine Days є надзвичайно перспективним заходом з точки зору популяризації міста і регіону як винної дестинації, тож у Вінницькій міській раді готові підтримати його проведення.

«Хоча версія про походження назви міста від «вина» малоймовірна, але багато людей в Україні та за її межами з першого разу асоціюють нас з цим напоєм – і нам дійсно є що запропонувати тут. Ми бачили захопливі реакції на вінницьке вино в Діжоні (столиці Бургундії) позаторік, і так само спостерігаємо пожвавлення інтересу до українських вин у різних куточках світу. В певному сенсі нам варто підтягнути власний «винний» патріотизм і підтримувати вітчизняних виробників, котрі пропагують цілу філософію і культуру споживання», – сказав Андрій Очеретний.

Планується, що на Vinnytsia Wine Days збиратимуться виноградарі, винороби України, представники готельно-ресторанного бізнесу, туристи та вінничани, які цікавляться винною культурою.

За словами оргранізаторів, захід буде тривати чотири дні і складатиметься з декількох напрямків: міжнародної виставки з дегустацією вина, дві наукові конференції для фахівців, а також презентації, екскурсії і гастротури. Назабаром оголосять інші деталі.


Переглядів: 1641
Поширень: 3

Останні новини