Після операції жінка з Вінниччини 15 років жила із забутим хірургічним інструментом у животі

На Вінниччині жінка прожила близько 15 років із забутим під час операції медичним інструментом у животі. Операцію здійснили у 2005 році, після цього жінка нерідко відчувала стомлюваність та хворіла.

У 2019 році, під час проведення комп’ютерної томографії, у її тілі виявили сторонній предмет, який нагадував довгий шпатель.

Під час невідкладної операції із черевної порожнини жінки видалили 30-сантиметровий інструмент під назвою шпатель Ревердена. Як виявилося, увесь цей час жінка ходила із майже трьомастами грамами металу всередині.

Згодом за рішенням суду першої інстанції, медичний заклад, у якому відбувалася операція,  зобов’язали виплатити потерпілій майже 900 тисяч гривень. Це рішення медики вирішили оскаржувати у суді.

Зокрема, за інформацією Вінницького апеляційного суду, представник медичного закладу наполягав на тому, що вказаний розмір грошового відшкодування є завищеним. Він звертався із проханням зменшити суму до 100 тисяч, або щоб рішення скасували взагалі. За його словами, обставини інциденту не до кінця з’ясовані.

У суді повідомляють, що скаргу задовольнили частково: вінничанці виплатять 400 тисяч гривень.

Фото прес-служби суду


Переглядів: 1095
Поширень: 0

Останні новини