У Вінниці провели захід до Міжнародного дня щастя

У Вінниці пройшов захід для “сонячних діток”, сімей переселенців, а також діток із вінницьких сімей, які знаходяться на обліку у міському центрі соціальних служб. Їх об'єднав спільний міні-концерт і перегляд українського мультфільму "МАВКА" у кінотеатрі РОДИНА.

Перед переглядом мультфільму, діти влаштували невеликий концерт: співали і танцювали під патріотичні пісні, також декламували українську поезію.

“Нам важливі такі заходи, ми можемо поспілкуватися з матусями, які мають однакові проблеми та виклики. Такі заходи також цікаві нашим діткам, вони відчувають, що не є відокремленими від нашого суспільства”, – говорить Алла Девʼята, яка виховує доньку, котрій діагностували синдром Дауна.

Організаторами заходу виступили міжнародна релігійна місія “Карітас-спес-Вінниця” у партнерстві з міським центром соціальних служб.

У час повномасштабної війни дітки обмежені у можливості відвідувати якісь заходи. Тому наша місія вирішила у Міжнародний день щастя влаштувати українським діткам невеличке свято”, – говорить директор релігійної місії “Карітас-спес-Вінниця” Євген Маркевич.

Після зустрічі усі дітки отримали солодкі подарунки, а родини - продуктово-гігієнічні набори від Карітас-Спес Вінниця.

“Міська рада підтримує громадські організації, які мають соціальну спрямованість, допомагають діткам, які знаходяться в складних життєвих обставинах та внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, ми надаємо фінансову підтримку. Торік з бюджету громади ми виділили кошти на підтримку громадської організації “Вінниця Даун Синдром”. Сьогодні Міжнародний день щастя, і важливо, аби кожна людина, кожна дитина відчувала себе щасливою, аби ми мали більше приводів посміхатися, навіть у такий складний час”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.


Переглядів: 919
Поширень: 0

Останні новини