У Вінниці скоротили термін ув’язнення дівчині, яка вбила свою матір

Вчора у Вінниці рішенням апеляційного суду змінили вирок першої інстанції (суду Калинівського району), у частині терміну покарання для 18-річної дівчини, яка вбила свою матір.

Строк скоротили з 9 до 8 років. Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, таким чином було задоволено скарги адвоката дівчини. Також суд врахував, що на момент скоєння злочину дівчина була ще неповнолітньою.

Сторона обвинувачення виступала за те, щоб призначити фігурантці покарання терміном на 11 років: через вбивство, двоє її сестер залишилися сиротами, також вона намагалася сховати ознаки злочину.

Адвокат наполягав, що таке покарання є надмірним: дівчина має позитивну характеристику, сприяла розкриттю справи, а ще вона не могла себе контролювати на момент скоєння вбивства, через психічний розлад.

Трагедія сталася в жовтні 2021 року у Хмільницькому районі, що на Вінниччині.  Як повідомила сама обвинувачена, матір першою взяла ніж під час сімейної сварки та завдала доньці легкі ушкодження. Дівчина вихопила його із рук, нанесла множинні удари у різні частини тіла жінки. Бабуся обвинуваченої стверджує, що загибла спричиняла фізичні та моральні знущання дочці. Це призвело до стресу та психічного розладу. 

Як повідомляє Вінницький апеляційний суд, обвинувачена визнала свою провину та шкодує про злочин.
 

Фото: Пресслужба Вінницького апеляційного суду  


Теги: кримінал

Переглядів: 1780
Поширень: 2

Останні новини