Купівля квартири - що треба знати при купівлі

Рано чи пізно в житті кожної людини насає момент, коли необхідно або розширити власну площу - купити квартиру або продати “надлишкові метри”, щоб переїхати в новий район і в комфортні умови. Для когось така операція не є новою, а для когось вона може викликати чимало запитань, відповіді на які не так легко відшукати в інтернеті. Отже, щоб правильно купити квартиру, вам необхідно звернути увагу на декілька головних факторів

Дізнайтесь ціни на нерухомість у вашому місті.

Для того щоб купити квартиру в Одесі https://premier-odessa.com.ua/ з гарним видом з вікна або балкону, найкраще прогулятись містом, та подивитись на дошки оголошень про продаж нерухомості в обраному районі. Разом з тим, ви одразу можете прицінитись і дізнатись інформацію щодо вартості метра квадратного або приблизної вартості квартири в цілому. Також можна звернутись до пари агентсвт нерухомості і дізнатись ту саму інформацію, але при купівлі чи продажі через агентсво варто додати пару відсотків як комісійну винагороду агентству. 

Ризики при купівлі нерухомості без посередників?

Найбільший ризик, це після заключення договору “купівлі/продажу” ваш договір може бути недійсним. Згідно недійсного договору, ви не зможете виписати зареєстрованих людей з квартири а також на основі такого документу, ви не зможете пред’явити претензії третій стороні включаючи із поверненням завдатку.  Найголовніша роль посередника при купівлі нерухомості - це перевірка історії квартири.В ролі посередника виступають або забудовник, або рієлтор (як представник агентства). Необхідними документами для перевірки є  виписки з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно, правомірність попередніх угод (купівлі/продажу/спадщини) наявність рішень опікунських рад і інших.

Як заощадити та купити квартиру дешево?

Першим індикатором про те, що обрану квартиру можна купити за дешевше ніж вказано в оголошенні, це додаткові слова “срочно”, “від власника”, “торг”. Побачивши ці дані ви вже можете розраховувати на невелику знижку в діапазоні від 0,5% до 2%. Додатковим зниженням ціни може виступити вже безпосередній огляд нерухомості, а саме стан приміщення, наявність ремонту/техніки, так саме техніка може виступити додатковим заощадженням, адже наявність елементарної пралки чи мікрохвильовки та холодильнику в результаті дадуть непряму знижку. 

Пам’ятайте, знаючи місто та його благополучні і бюжетні райони, ви можете плекати на додаткові знижки за вид з вікна, незручну транспортну розв’язку та віддаленість від громадського транспорту і іншої інфраструктури. Ще в якості додаткових знижок можуть виступити меблі. При оглядині квартири зверніть увагу на наявність меблів та їх якість. Якщо гарнітур вас влаштовує, він з дерева та зберігся у відмінному стані то це плюс, а якщо він більше заважає своєю пристутністью, то можна торгувати на “вивіз будівельного сміття” і послуги вантажників. 

Помилки або виправлення у документах

Зверніть увагу, що нотаріус не приймає документи які не відповідають чинному законодавству. Це може бути докуемнти що містять неправдиві відомості, відомості які принижують честь та гідність або ділову репутацію фізичної особи чи юридичної особи. Докуенти що мають ознаки підробки або підчистки, зокрема документи що містять зачеркнуті слова, пошкодження, відсутність деяких слів внаслідок потертостей або взагалі відірваних шматків паперу в документах, зокрем унеможливлення прочитання слова чи частини тексту, а також документи на яких написано щось олівцем. 

Важливо, при наявності подібних факторів в документах, на обрану вами нерухомість, відмовляйтесь від угоди навіть якою б вона “солодкою” не була. Адже в майбутньому договір купівлі продажу можна оскаржити в суді і ви втратите не тільки нерви і власний час, але й власні кошти.  


Переглядів: 1867
Поширень: 5

Останні новини