Поради вінничанам з економії електроенергії

Наразі ситуація в українській енергетиці стабілізувалась, проте вінничан та українців закликають до економного використання електроенергії.

Поради, які допоможуть вінничанам економити електроенергію:

Модернізація освітлення у власній оселі; Потрібно замінити лампи розжарювання на енергоефективні LED-лампи. Вони споживають у 10 разів менше електроенергії, а також прослужать у 5-8 разів довше, ніж лампи розжарювання. Використовувати енергоефективну побутову техніку; Клас «А+++» – найбільш енергоощадний. Побутова техніка класу «А» або «А+» на 30-50 % зменшить споживання електроенергії навіть порівняно з приладами класу «В». Наливати в електрочайник потрібно лише стільки води, скільки потрібно для напою, а також періодично чистити його від накипу; Регулярна очистка чайника від накипу підвищує теплопровідність та зменшує його електровитрати. Навіть попри маленькі розміри, чайник використовує досить багато електроенергії; Використовувати пральні й посудомийні машини варто лише в режимі повного завантаження. При пранні, за можливості, слід встановити нижчу температуру – наприклад, 30 градусів. Це допоможе заощадити електроенергію, оскільки пральній машині не потрібно буде нагрівати воду до високої температури. Також потрібно надати перевагу природному сушінню. Залишати мінімум приладів у режимі «сон». Прилади у режимі «сон» продовжують споживати електроенергію. Не слід залишати прилади, що працюють від акумулятора (мобільні телефони, ноутбуки тощо), увімкненими довше, ніж потрібно для повної зарядки акумулятора. Це допоможе не лише заощадити кошти, а й продовжити термін експлуатації приладів. Потрібно регулярно обслуговувати електротехніку (бойлери, пральні машини, пилососи тощо) До прикладу, при роботі з наповненим контейнером витрати енергії пилососа збільшуються на 40%.

Нагадаємо, що у 2022 році Вінниця стала першою українською громадою, яка проголосила Зелений курс. Одним з його напрямків є енергоефективність та економія електроенергії.


Переглядів: 807
Поширень: 0

Останні новини