До екологічної акції «За чисте довкілля» у Вінниці долучаються усі небайдужі

Під час екологічної акції «За чисте довкілля» у Вінниці планують очистити від сміття більш ніж пів сотні локацій. Представники міської ради, які щодня беруть участь у прибиранні, запрошують усіх вінничан доєднатися до цієї ініціативи.

Нещодавно активна молодь Вінницького центру професійно-технічної освіти технологій та дизайну збирала сміття поблизу Вишенського озера. За словами депутатки Вінницької міської ради від партії «Українська стратегія Гройсмана» Світлани Куцої, виділити кілька годин на користь свого мікрорайону — здається дрібницею, але саме завдяки таким невеликим справам Вінниця залишається комфортним місто. 

«Ця щорічна ініціатива міського голови Сергія Моргунова — чудова нагода зробити свій вклад в комфортність нашого міста, підготувати парк до сезону відпочинку на природі та провести час в чудовій компанії», — сказала Світлана Куца.

Пластикові пляшки, бляшанки, скло, серветки та інші викинуті речі під час прибирання одразу сортують у пакети різного кольору. Гострі предмети або небезпечні залишки спершу перевіряє Муніципальна варта, яка проводить попереднє обстеження локацій. Щодня на ділянках збирають по кілька сотень мішків сміття.

Провели прибирання і на території півострова Бригантина. Сміття збирали студенти Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища. 

«З кожним роком проблема збереження довкілля стає все більш актуальною. З метою поліпшення навколишнього середовища сьогодні доєдналася до акції «За чисте довкілля»,розповіла депутатка Вінницької міської ради від партії «Українська стратегія Гройсмана» Наталя Літвінова, яка також вийшла на весняну толоку.

Вона наголосила, що у наш час такі заходи мають велику цінність, адже війна не може зупинити українців у бажанні робити кращими своє місто та країну.

Крім набережних Південного Бугу та інших водойм, вінничани збирають сміття, яке залишилося після зими у парках і скверах. Зокрема, студенти Вінницького транспортного фахового коледжу наводили чистоту у зеленій зоні по вулиці Залізничній. У акції взяло участь 35 юнаків та дівчат, усі разом прибирали залізничні колії. Вони розповіли, що не лише зробили корисну справу, але й гарно провели час.

«Не забуваймо, що чисто не тільки там де прибирають, але й там де не смітять. Погодьтесь, жити в охайному місті набагато приємніше. Поважайте себе і будьте дбайливими до природи!» наголосив депутат Вінницької міської ради від партії «Українська стратегія Гройсмана» Теймур Абушов.

Підсумовуючи результати прибирання, він сказав, що сучасна молодь не залишається осторонь збереження довкілля, і це надзвичайно приємно.

Екологічна акція у Вінниці триватиме до середини квітня. Її планують завершити напередодні Великодніх свят, доєднатися запрошують усіх небайдужих.


Переглядів: 1653
Поширень: 0

Останні новини