Акція «Година Землі» шкодить енергосистемі — Укренерго

В НЕК «Укренерго» закликали українців не долучатися до акції «Година Землі» і не вимикати світло на одну годину в певний час.

Як повідомляють у Національній енергетичній компанії, це не допомагає планеті, і не допомагає зекономти електроенергію, а навпаки —  може завдати шкоди енергосистемі.

В компанії додають, що, на щастя, українці ніколи були активними прихильниками цієї ініціативи.

Чому акція "Година Землі" є шкідливою — пояснення Укренерго:

Кількість виробленої електроенергії у кожен момент часу має відповідати кількості спожитої —  це закон фізики. 

Одночасне вимкнення світла — це короткочасне зниження споживання. Якщо цю акцію підтримає багато людей, особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. 

Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації. Іншими словами, відключати працюючі енергоблоки. Це погано навіть в мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів росії. 

Різке виключення, а потім включення — коли “Година Землі” завершиться —  це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми. 

Найкращим внеском кожного буде щоденне ощадливе використання електроенергії у пікові ранкові та вечірні години, щоб зменшити нерівномірність споживання електроенергії упродовж доби. 

В компанії наголошують, що до подібних ініціатив кожен може долучитися, просто розумно користуючись електроенергією. А саме — не вмикати одночасно багато потужних приладів і переносити споживання потужної побутової техніки на нічні години. Це буде щоденним внеском українців у збереження природи і надійність роботи енергосистеми.



Переглядів: 1665
Поширень: 0

Останні новини