26 березня – День Національної гвардії України!

В цей День ми вітаємо гвардійців і їх родини! Бажаємо їм Божого благословення, високого професіоналізму, здоров’я і стійкості!

Національна гвардія України — військове формування з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України (МВС) і призначено для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами — із забезпечення державної безпеки і захисту державного кордону, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій.

Порушення територіальної цілісності України та захоплення Криму Росією істотним чином вплинули на позицію влади щодо національної гвардії: у зв'язку з надзвичайністю подій, що розгортались в Україні, 11 березня 2014 року в.о. Президента України Турчинов звертається до Верховної Рад і вже в той самий день прийнято рішення відродити Національну Гвардію України.

До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенитет.

Варто зазначити, що підрозділи оперативного призначення Нацгвардії були сформовані за структурою підрозділів Сухопутних військ ЗСУ та забезпечені необхідною бронетехнікою та озброєнням. Крім того, Нацгвардія розвинула свою здатність забезпечувати правопорядок та безпеку громадян у будь-якій частині України з урахуванням передового досвіду аналогічних формувань країн Європи та світу.

З 2017 року Національна гвардія є членом Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи і Середземномор’я.

Вітаємо службовців, співробітників з професійним святом! 

Нагадаємо, наразі від Національної гвардії України набирають добровольців у шість підрозділів Гвардії наступу:

 Бригада "Азов"; 1-ша президентська бригада оперативного призначення "Буревій".   3-тя бригада оперативного призначення "Спартан".   4-та бригада оперативного призначення "Рубіж".  14-та бригада оперативного призначення "Червона калина".  15 бригада оперативного призначення "Кар-Даг".
 


Переглядів: 2396
Поширень: 0

Останні новини