По сусідству з Вінниччиною відбудуться військові навчання за участю Великобританії та США 

На території сусідньої із Вінниччиною Молдови пройдуть військові навчання за участю Великобританії, США та Румунії. Про це повідомляє Моя Вінниця, із посиланням на Українську правду.

Маневри відбуватимуться з 27 березня до 7 квітня. Вони передбачають обмін досвідом та спільну підготовку спецпризначенців. Ці спільні комбіновані навчання є плановими. Силовики будуть стрибати з парашутом, виконувати бойові стрільби та інші завдання, відповідно до сценарію навчань.

Нагадаємо, що минулого тижня очільниця проросійської партії «Шор» заявила, нібито  молдовська влада готує військову провокацію на території придністровського регіону 17 квітня, одразу після Великодня. Наразі цю заяву аналізує місцева Генпрокуратура.  

Перед цим, ще у лютому ширилися чутки про підготовку провокацій у невизнаній республіці з боку ЗСУ. Це заперечувала як українська, так і молдовська сторона.

Сусідство Вінниччини із придністровським регіоном неодноразово викликало занепокоєння у місцевих жителів. Про те, наскільки реальною є ця загроза раніше розповідав військовий експерт.

Фото: Newsmaker


Переглядів: 1611
Поширень: 3

Останні новини