Човняру, який переправляв ухилянтів через Дністер, загрожує 9 років у в'язниці  

На Вінниччині чоловікові, який переправляв через річку Дністер призовників, загрожує від 7 до 9 років у в'язниці. Як повідомляє Вінницька обласна прокуратура, його підозрюють у злочині, передбаченому ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України. 

Встановлено, що 57-річний мешканець Могилів-Подільського району сприяв незаконному переправленню людей через кордон із Республікою Молдова, поза пунктами пропуску. Знаючи про порядок та заходи щодо охорони кордону, а також місця дислокації прикордонних підрозділів, він організував схему переправлення чоловіків через річку. Свої послуги зловмисник оцінив у 5 тисяч доларів - з однієї людини.  

Він домовився з двома громадянами призивного віку, котрі планували незаконно перетнути кордон, про місце та час переправлення. Потім, на власному надувному човні із веслами та двигуном, користуючись тепловізійним приладом, він дістався берега Дністра в місті Ямпіль, звідти планувалося плисти в Молдову.  

Чоловіка затримали правоохоронці. Вдома у зловмисника знайшли ще один човен, мобільні пристрої та документи, які підтверджують його незаконну діяльність. 

Мешканця міста Могилів-Подільський тримають під вартою. 

Фото: Вінницька обласна прокуратура 


Теги: кримінал

Переглядів: 1499
Поширень: 1

Останні новини