У Писарівці облаштовують укриття в місцевому ліцеї 

У Писарівці для учнів місцевого ліцею розпочали облаштовувати нове укриття. Як повідомляє Вінницька міська рада, роботи планують завершити через півтора місяця.

Це вже друге сховище, яким навчальний заклад зможе користуватися під повітряної тривоги. Зараз школярі користуються невеликим приміщенням, яке надає місцевий підприємець.

“Якщо попереднє сховище було розраховане на 50 людей, то нове може вмістити близько 100, таким чином його облаштування дасть можливість вийти на очне навчання 75% контингенту ліцею”, - розповів староста Вінницько-Хутірського округу, до якого входить Писарівка, Владислав Кривешко.

Нове укриття, за словами старости, буде за потреби доступним не тільки освітян та учнів, але й для місцевих мешканців.

Підрядники вже роблять запасний вихід, невдовзі почнуть виконувати внутрішні роботи. В приміщенні мають демонтувати стару систему опалення, зробити стяжку підлоги, облаштувати санвузли, систему вентиляції, привести до ладу стіни тощо.

Минулого року в Писарівці облаштували сховище для місцевого садочка та амбулаторії. Сьогодні у Вінницько-Хутірському окрузі є вісім укриттів, котрі дозволяють функціонувати 95% комунальних закладів та якісно убезпечувати місцевих мешканців у разі повітряної тривоги.


Переглядів: 955
Поширень: 0

Останні новини