Перспективи повоєнного розвитку економіки України та Вінниччини

Від початку повномасштабної війни Польща та інші країни ЄС  надають Україні фінансову та військову підтримку, допомагають переселенцям. Важливим питанням є також те, як іноземні партнери продовжуватимуть добрі відносини у повоєнній відбудові України. 

Про це в етері радіо «Місто над Бугом» розповів депутат Вінницької обласної Ради, керівник постійної комісії з питань стратегічного розвитку, інвестицій та місцевого самоврядування, експерт з міжнародного розвитку, економіки, залучення інвестицій та місцевого самоврядування Владислав Скальський. 

«Наші закордонні друзі (за інформацією, яку озвучив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль) оцінюють збитки, що завдані Україні внаслідок війни на суму у понад 700 млрд доларів США. Зрозуміло, що вони готові нам допомагати у повоєнній відбудові. Допомагати і ресурсами, і грошима. Але ми далекі від думки, що все це буде винятково державна підтримка: частина цієї допомоги - це, без сумніву, будуть кошти приватних компаній – інвесторів, які і допомагатимуть нам, й, одночасно, інвестуватимуть у нашу економіку. І тому наша країна, область, територіальна громада – кожна одиниця має бути готова до співпраці із ними, створити усі належні адміністративні та ментальні умови для того, аби інвестор прийшов і лишив саме тут свій капітал, тим самим допомігши відродженню економіки України»,  сказав Владислав Скальський.

Також пан Владислав закцентував на тому, що нещодавно відбулась Координаційна рада з питань соціально-економічного розвитку області. Її «кураторство» якраз і лежить в полі зору діяльності очолюваної ним Постійної комісії обласної Ради. Підбито підсумки діяльності у непростому минулому 2022 році. 

«Це був рік, коли ми усі забули політичні дискусії та амбіції, і спільно працювали єдиним колективом однодумців. Як і в абсолютної більшості випадків, з огляду на перерозподіл повноважень в умовах воєнного стану, робота нашої комісії зазнала змін. Разом із тим, ми маємо розвивати територіальні громади, реалізовувати проекти, такі, як, скажімо, «Успішні і сильні громади». Адже це і є запорукою належного розвитку місцевого самоврядування та розвитку територіальних громад», - сказав Владислав Скальський.

Більше на відео:


Переглядів: 1555
Поширень: 0

Останні новини