Вінниця виділить кошти на стоматологічну допомогу військовим на передовій

На сесії Вінницької міської ради вчора прийняли рішення про виділення коштів на організацію та забезпечення стоматологічної допомоги для військовослужбовців на передовій. 

За ці кошти планують закупити паливо, розхідні матеріали для мобільного стоматологічного кабінету, та виплачувати зарплату лікарям КП «Медичний стоматологічний центр», які будуть виїжджати на фронт.

Рішення ухвалили в рамках Програми заходів забезпечення обороноздатності військових частин та інших військових формувань Вінницького гарнізону, територіальної оборони та мобілізаційної підготовки на території Вінницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Воно має на меті забезпечення безоплатних, якісний стоматологічних послуг Захисникам та Захисницям на фронті.

Як повідомляють у міському департаменті цивільного захисту, ід військових неодноразово надходили звернення щодо організації надання стоматологічної допомоги на фронті. 

За словами директора департаменту цивільного захисту Олега Парфілова, виділені кошти підуть на закупівлю розхідних матеріалів для лікування, палива для пересувного стоматкабінету і і генератора тощо.

Нагадаємо, що пересувний стоматологічний кабінет було облаштовано за ініціативи Вінницького міського голови. Автомобіль передала Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, із облаштуванням допомогли волонтери. У пересувному стоматкабінеті військовим надаватимуть широкий спектр послуг у галузі стоматології.



Переглядів: 1626
Поширень: 0

Останні новини