У холі Вінницької міської ради відкрилась виставка «Запали місто синім»

До Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм, який щороку проходить 2 квітня, у холі Вінницької міської ради традиційно відкрилась художня виставка робіт дітей з інвалідністю «Запали місто синім». 

Як повідомляється на сайті Вінницької міської ради, цього року тут представлено 30 робіт юного художника Микити Кубаря. 

Організатори виставки – благодійний фонд «Вінниця – безпечне та комфортне місто» за підтримки Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

Під час відкриття експозиції до усіх присутніх звернувся секретар міської ради Павло Яблонський та вручив Подяку та подарунок для художника.

«Міська рада з 2015 року допомагає організовувати виставки «Запали місто синім». Микита намалював чудові картини, через які він дарує нам яскраві емоції», - сказав Павло Яблонський. 

Назва виставки – «Запали місто синім», адже синій колір символізує аутизм. Проект створила і вже чимало років втілює у життя вінничанка, благодійниця, громадська діячка, співзасновниця благодійного фонду «Вінниця – комфортне та безпечне місто», депутатка міськради Катерина Поджаренко. Вона зазначила, що Микита дуже талановитий хлопчик.

«Добре видно, як Микита розвиває свій талант. А ми хочемо підтримати юного вінничанина аби він і надалі вдосконалював свої вміння та ділився своїми здобутками. Ми хочемо розповісти суспільству, що дітки з аутизмом є безмежно талановитими, у них є свій особливий всесвіт. Хочемо показати, наскільки цей всесвіт широкий та гарний. І наскільки ці діти щасливі, коли їх підтримують та розуміють», – сказала Катерина Поджаренко. 

Мама юного художника Вікторія розповіла, що хлопчик малює з п'яти років.

«На початку творчого шляху ми познайомились із викладачкою, яка виявила хист Микити та дала нам старт. Перші роботи у нас були пов’язані з машинами, з транспортом в цілому», – розповіла пані Вікторія.

Полотна написані акриловими фарбами та гуашшю. Як повідомила мама хлопчика, картини можна придбати, фіксованої ціни немає, а гроші родина збирає аби Микита зміг здійснити свою мрію про подорож.

Виставка триватиме до 7 квітня. Вхід вільний.


Теги: Культура

Переглядів: 1562
Поширень: 0

Останні новини