У Вінниці втрата: помер заслужений артист України Анатолій Книшук

Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Садовського повідомив про велику втрату в театральній родині. Помер заслужений артист України Анатолій Книшук.

Творчу діяльність Анатолій Книшук розпочав у Полтавському театрі ім. М.Гоголя після навчання у театральній студії при театрі ім. І.Франка. Згодом – актор першої величини Черкаського театру ім. Т.Г.Шевченка.

Талановитий актор 15 років працював на театральній сцені у Вінниці.

Він створив чимало образів, наділених глибоко психологічними природними характерами, серед яких Бернард у комедії "Bon appétit, або Гарнір по-французьки", Скенлон у виставі «Політ над гніздом зозулі», Дончук у романтичній драмі “У неділю рано зілля копала...”, Герцог у трагікомедії “Осінь у Вероні”, Каренін у театральному романі “Анна Кареніна” та Потоцький у версії життя Софії Потоцької “Софія”.

«Світла пам'ять Вам, Анатолію Олексійовичу! Важко уявити, що ми не почуємо Ваших компліментів, не побачимо Вашої щирої усмішки. Та завжди відчуватимемо Вашу підтримку й уміння радіти успіхам колег», - каже колектив Вінницького театру ім. Садовського.

Висловлюємо щирі співчуття близьким…

Фото: Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Садовського



Переглядів: 2725
Поширень: 4

Останні новини