В сусідній області віряни ПЦУ зайшли до храму після сутички з УПЦ МП на похороні військового

Віряни ПЦУ на Буковині, в селі Задубрівка, після сутички із УПЦ МП на похороні загиблого військового змогли зайти до храму. 

Як повідомляє Суспільне, ховали військового Івана Назарія. Мати полеглого просила священника дозволити занести труну до храму. За словами представників ПЦУ, після того як це не дали зробити, до храму зайшли силою.

Одна із прихожанок ПЦУ розповіла, що вперше за чотири роки змогли потрапити до церкви – до цього молилися на дворі.

"Сьогодні ховаємо третього воїна з нашого села. Їх усіх не заносили до церкви. Люди зійшли, бо вже не могли цього терпіти. Ми маємо документи, що можемо користуватися храмом. Мама просила занести тіло до церкви. Спочатку хотіли добитися цього мирним шляхом, але довелося силою", – розповіла жінка.

Інша прихожанка, яка була свідком події зазначила, що прийшла віддати честь загиблому воїну. Жінка розповіла, що у цьому селі давно хочуть української церкви. 

"Ми бачили, як вони випровадили московських священників. Ніхто їх не бив та не штовхав", – розповіла вона.

Група людей змогла зайти через бічні двері храму. Один із них, Олександр Сергієнко, розповів, що там їх зустріли три чоловіки та священник. 

"Вони використовували проти нас вогнегасники, щоб не пустити до церкви. Але ми змогли зайти. Центральні двері храму вони підперли ломом. Ми це акуратно прибрали й відкрили двері, щоб занести тіло героя всередину", – сказав чоловік.

За його словами, з будівлі храму також зняли табличку з написом, що церква у підпорядкуванні УПЦ.

Як зазначають у редакції, представники УПЦ відмовилися спілкуватися із журналістами. 

Водночас у соцмережах Буковинської єпархії УПЦ написали, що до храму прийшли 40 людей в балаклавах, щоб штурмувати храм. Також йдеться, що представники ПЦУ пиляли двері храму, увірвалися туди та заносили червоно-чорний прапор у вівтар. За інформацією УПЦ, поліцейських поблизу храму немає — вони перебувають на в'їзді до села Задубрівка.

Раніше у єпархії повідомили, що відспівування солдата Івана Назарія біля православного храму УПЦ було за взаємної згоди сторін, та що настоятеля храму Віталія госпіталізували.

Фото: Суспільне.Чернівці


Переглядів: 923
Поширень: 0

Останні новини