З Вінниці до Херсону відправили 50 контейнерів для збору сміття

З Вінниці до Херсону відправили 50 контейнерів для збору сміття. Це перша партія гуманітарної допомоги. Загалом, Вінниця закупила сотню баків.

Як повідомляє Вінницька міська рада, Херсон потребує контейнерів для збору побутових відходів, оскільки окупанти знищили або вивезли  усе комунальне майно. У міській раді зазначають, що прохання про таку допомогу від херсонців отримали на початку цього року. 

"Херсон перебував досить тривалий період під окупацією і сьогодні також там тривають бойові дії і тому військова адміністрація не мала можливості своєчасно забезпечити належним чином місто необхідною кількістю баків", – зазначив директор департаменту комунального господарства і благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк.

Контейнери закупили у Запорізького підприємства. Саме такими баками користуються комунальники у Вінниці та по всій Україні. Вони себе гарно зарекомендували.

Наша допомога Херсону – черговий приклад роботи за принципом громади для громад, зауважив депутат Вінницької міської ради Володимир Чорновол. 

"Окрім цього ще в рамках нашого Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, який заснований і створений міським головою Сергієм Моргуновим та головою обласної Ради Вячеславом Соколовим неодноразово надавали підтримку та відправляли різні вантажі у деокупований Херсон, у тому числі ми відправляли 30 тонн пального, спецтехніку та інші засоби", – зазначив Володимир Чорновол.

Депутат міської ради Дмитро Науменко додав, що незабаром до портового міста вирушить другий транш із сміттєвими баками. Але на цьому допомога не обмежиться.

"Вінниця й надалі, в особі нашого мера Сергія Моргунова, а також міської ради буде ініціювати надання допомоги Херсону", – зазначив депутат.

Нагадаємо, що Вінниця постійно підтримує Херсон. Одразу після деокупації до портового міста відправили 30 тонн пального для підтримки роботи генераторів на підприємствах критичної інфраструктури. Раніше Вінниця передала Херсону броньований мікроавтобус та гуманітарну допомогу 



Переглядів: 1096
Поширень: 0

Останні новини