Правове забезпечення мешканців Вінниці під час війни

Повномасштабна війна вплинула на усі сфери людського життя, у тому числі – на правові питання. Про те, як у Вінниці громадянам забезпечується правова допомога та із якими проблемами юристи стикаються під час воєнного стану, розповів у етері радіо «Місто над Бугом» депутат Вінницької міської ради, адвокат та правник Леонід Марцинковський.

Він розповів, що від початку вторгнення в Україні знизилась правова професійна активність. Згодом запровадили електронну систему судочинства. 

«Ці сервіси надзвичайно активно допомогли здійсненню правничої роботи. Вони себе абсолютно виправдали. На сьогодні певним чином змінилися вектори юридичних запитів від громадян: багато до нас звертається внутрішньопереміщених осіб. Надзвичайно турбують наших громадян проблеми із визначенням правого статусу «переселенці», «біженці», «внутрішньо переміщені особи»… Щобільше, це досить актуально в контексті працевлаштування та оформлення, наприклад, реєстрації місця проживання або ж фінансової допомоги від держави. Усіх підтримуємо – нікого не лишаємо без уваги», – сказав Леонід Марцинковський.

Також під час етеру Леонід Марцинковський розповів про роботу із виборцями. Крім того, як активіст Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, він розповів про підтримку ВПО у Вінниці та області, та допомогу жителям деокупованих територій та ЗСУ.

Дізнатися більше можна на відео:


Переглядів: 1170
Поширень: 0

Останні новини