Вкрали 160 мільйонів: у Вінниці викрили шахрайський кол-центр 

Злочинна група із осередками на Вінниччині та Львівщині займалася створенням фішингових сайтів та правласненням грошей іноземців. Про це повідомили у Національній поліції та у Офісі Генпрокурора.

Фігуранти злочинної схеми використовували більше сотні фішингових вебсайтів та отримували дані банківських карток іноземних громадян: чехів, поляків, французів, іспанців тощо.

Отримавши доступ до рахунків, зловмисники привласнювали гроші. Таким чином, вони ошукали більше 1000 осіб, на загальну суму понад 160 мільйонів гривень.

Їх діяльність викрила українська кіберполіця та правоохоронці Чеської Республіки.

У Вінниці та Львові діяли call-центри, у яких працювали оператори. Їхня робота полягала у тому, щоб переконувати клієнтів купувати товари на шахрайських сайтах. 

За місцями проживання фігурантів, та в місцях розташування call-центрів провели понад 30 обшуків. Правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютери та SIM-карти.

Відкрито кримінальне провадження за фактами шахрайства то організації злочинної спільноти. Двом організаторам оголосили про підозру, їх тримають під вартою без права внесення застави.

Ще 10 учасників затримали на території ЄС. Слідчі дії тривають.

Фото: Офіс Генпрокурора


Теги: кримінал

Переглядів: 4196
Поширень: 14

Останні новини