Верховний Суд оголосив вирок вінничанину, який вбив свою дружину, матір та дітей

Напередодні 2019 року не лише Вінницю, й всю Україну сколихнуло моторошне вбивство, яке скоїв 35-річний вінничанин: він позбавив життя свою матір, колишню дружину та двох малолітніх дітей. Нещодавно у Верховному Суді було оголошено остаточний вирок.

Як повідомляє Вінницька обласна прокуратура, суд залишив без змін рішення Вінницького апеляційного суду, за яким чоловіка визнано винним в умисному вбивстві чотирьох людей. 

Трагедія трапилася  31 грудня 2018 року. Відомо, що колишня дружина, разом 3-річною донькою, 7-річним сином та матір’ю чоловіка проживали разом у квартирі у Вінниці. Чоловік працював у одній із IT-компаній, він жив окремо, але навідувався до сім’ї. Під час таких зустрічей дорослі нерідко конфліктували. 

Того дня вінничанин прийшов до родичів, зчинилася сварка. Під час конфлікту він напав на екс-дружину, душив її, потім слюсарським молотком, котрим ремонтував стільця, завдав їй численних ударів. Після цього він таким самим чином вбив свою матір та сина.

Потім чоловік намагався зімітувати розбійний напад, щоб приховати сліди власного злочину. Він розкидав документи та інші речі у помешканні. Відмившись від крові, не замикаючи за собою вхідних дверей, вбивця пішов. Він доїхав на таксі у інший мікрорайон Вінниці, викинув знаряддя вбивства у смітник. За кілька годин повернувся на місце злочину, викликав «швидку» та імітував нерозуміння ситуації.

Коли лікарі приїхали, 3-річна донька була ще жива. За кілька годин вона померла у лікарні. 

Більше доби знадобилося  поліції Вінниці, щоб зібрати достатньо доказів для оголошення зловмиснику про підозру, відпрацьовувалися всі можливі версії трагедії. Над розкриттям  цього злочину працювали близько ста поліцейських – слідчі  слідчого управління поліції, криміналісти, оперативники відділу розкриття  вбивств обласного главку поліції та весь особовий склад Вінницького міського відділу поліції.  

На суді вбивця не визнав себе винним у злочині.

У квітні 2021 року Вінницький міський суд присудив йому довічне позбавлення волі. Вінничанин не погодився із вироком та оскаржував його. Врешті, Верховний Суд констатував, що покарання, призначене чоловікові, є справедливим та залишив без змін попередні рішення.

Фото: Національна поліція Вінниччини


Теги: кримінал

Переглядів: 1284
Поширень: 0

Останні новини