У Вінницькій обласній раді розглядатимуть питання діяльності московського патріархату

Вінницька облрада розгляне питання діяльності УПЦ МП на Вінниччині. Про те, що готується проект рішення, написав голова фракції «Українська стратегія Гройсмана» у обласній раді Олександр Хом’як. 

Він зазначив, що події останніх днів доводять, що церква, керована московським патріархатом, не полишає своєї антидержавницької позиції. 

«Чимало представників її духовенства не приховують ворожого та зневажливого ставлення до українства, виправдовують підступну російську агресію та влаштовують відверті провокації. Очевидно, що терпіти таке в країні, яка понад 400 днів чинить опір загарбникам, веде справедливу війну за право жити на своїй землі – неприпустимо!» - наголосив Олександр Хом’як. 

Він нагадав, що у листопаді минулого року Вінницька обласна рада запропонувала ухвалити закон щодо заборони діяльності УПЦ МП на території України. За словами Олександра Хом’яка,  розв’язання цієї проблеми – на часі,  це є нагальною необхідністю для уникнення реальних та потенційних ризиків загрози національній безпеці України. 


 


Переглядів: 1216
Поширень: 6

Останні новини