Півфінал студентської командної першості світу з програмування АСМ-ІСРС по південно-східній Європі відбувся у ВНТУ

19 - 21 жовтня у Вінницькому національному технічному університеті увосьме відбулися змагання півфіналу студентської командної першості світу з програмування АСМ-ІСРС по південно-східній Європі, які водночас є фіналом Всеукраїнської студентської олімпіади з програму­вання

Нині, як і зазвичай, цей світовий напівфінал південно-східної Європи (SEERC) відбувався паралельно на двох майданчиках: у Вінницькому національному технічному університеті та Бухарестській політехніці (Румунія).

У ВНТУ змагались 42 українських і 5 турецьких команд.

Українські команди є переможцями регіональних змагань — попередніх етапів Всеукраїнської олімпіади з програмування, у якій взяли участь понад дві тисячі студентів.

Паралельно на іншому майданчику в Румунії були задіяні ще 40 команд з 7 країн південно-східної Європи — з Болгарії, Боснії та Герцеговини, Кіпру, Македонії, Румунії, Сербії та Туреччини.

Отож, всього у півфіналі першості світу взяли участь 87 команд з 8 країн південно-східної Європи.

Перші 10 місць розподілилися таким чином:

Місце

ВНЗ

Коаманда

Країна

Задач

Штраф

1

Ниський університет

PMF Nis

Сербія

6

903

2

Софійський університет

[Uni-Sofia] FMI_2

Болгарія

6

1820

3

Ясський університет імені

А.Й.Кузи

[UAIC] Clown Fiesta

Румунія

5

717

4

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

KhPI_Morituri::Reborn*

Україна

5

732

5

Бухарестський університет

[UNIBUC] Copiii de la 402

Румунія

5

746

6

Київський національний університет ім. Т. Шевченка

KNU_OlyaWakeUp

Україна

5

928

7

Львівський національний університет ім. І. Франка

LNU Unhard

Україна

4

289

8

Босфорський університет

[BogaziciU] Jiggly Jelly

Туреччина

4

418

9

Київський національний університет ім. Т. Шевченка

KNU_ACMR_LOVERS

Україна

4

598

10

Західний університет Тімішоари

[UVT] Code Breakers

Румунія

4

736

Отож, вперше за багато років Україна буде представлена у світовому фіналі лише однією або двома командами: Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» і, можливо, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Якщо ще три роки тому у першій десятці з’являлося не більше двох неукраїнських команд і не більше однієї у першій шістці, то цього року у першій шістці виявилося чотири неукраїнські команди: сербська. болгарська, румунська і турецька.

Цього року Всеукраїнському благодійному Фонду «Асоціація підтримки і розвитку інформаційних технологій» вдалося залучити до підтримки олімпіади у статусі платинових спонсорів такі потужні світові компанії, як Facebook і Snap.

У статусі золотих спонсорів підтримку надали ЕРАМ, Exadel та Livestream, який знов привіз до Вінниці найсучасніше обладнання і організував пряму трансляцію найвищої якості з відкриття напівфіналу та власне змагань.

Срібними спонсорами традиційно виступили СDM, Dstsgroup та Astound.

Крім того. за тиждень до змагань було оголошено глобальним спонсором Європи відому китайську компанію Huаwèi.

Також традиційно вагому підтримку олімпіаді надав департамент інформатизації міської ради, яка забезпечила транспортну і екскурсійну підтримку, сувенірну продукцію для п’яти турецьких команд.

Рівень проведення олімпіади був дуже високим. Головне навантаження з організації і проведення олімпіади витримав її координатор, професор кафедри комп’ютерних наук ВНТУ Володимир Месюра.



Переглядів: 3264
Поширень: 0

Останні новини