Цинк: важливий мікроелемент для дітей та дорослих

Цинк - це незамінний мінерал, важливий для нормального перебігу багатьох функцій у нашому організмі, а також для роботи різних органів та систем, він підтримує активність імунітету, бере участь у процесах регенерації, забезпечує згортання крові, регулює роботу щитоподібної залози та нюх.

Він необхідний для розвитку плода під час вагітності, а також для повноцінного зростання у дитинстві та підлітковому віці.

Цинк міститься у всіх клітинах нашого організму. Він допомагає їм рости та ділитися, а також підтримує активність ферментів, білків та ДНК.

І цей мікроелемент не може вироблятися тілом людини, тому кожен із нас має щодня отримувати його з харчових продуктів чи купувати цинк в вигляді спеціальних добавок.

Адекватне вживання цинку приносить чимало переваг для організму людини:

Підтримує здоров'я та функції імунної системи. Організм активно використовує цинк для боротьби з інфекцією. Люди, які відчувають дефіцит такої речовини, частіше хворіють на пневмонії та інші неприємні інфекційні захворювання. За таких умов до групи ризику потрапляють насамперед діти та люди похилого віку. Сприяє активності процесів регенерації. Цинк підтримує здоров'я шкіри, а його дефіцит корелюється з розвитком екземи та ран, що довго не гояться. Водночас його вживання допомагає ефективнішому загоєнню шкірних виразок та попрілостей, зокрема у людей із цукровим діабетом. Допомагає зберегти зір у похилому віці. З віком збільшується ризик розвитку вікової дегенерації жовтої плями, це захворювання може спричинити незворотну сліпоту. Цинк відіграє важливу роль у профілактиці та уповільненні прогресування такої хвороби. Також він допомагає уникнути втрати зору внаслідок природних вікових змін. Знижує рівень цукру та холестерину в крові. Пацієнти з цукровим діабетом 2 типу нерідко страждають на дефіцит цинку. Водночас деякі вчені впевнені, що подібна нестача збільшує ризик швидкого погіршення стану за такої хвороби та може сприяти виникненню ускладнень. А додатковий прийом цинку сприяє зниженню рівня цукру в крові. Також така добавка бореться з високим холестерином, який підвищує ризик серцевих захворювань, зокрема інсульту. Підвищує фертильність. Численні дослідження підтверджують, що цинк просто незамінний для тих, хто хоче стати батьками. Він покращує якість сперми, підвищуючи активність та життєздатність сперматозоїдів. Також такий мікроелемент підтримує здоров'я жіночих яйцеклітин та збільшує ймовірність успішного зачаття. Допомагає уникнути передчасних пологів. Адекватне надходження цинку в період виношування дитини є важливою умовою правильного росту та розвитку плода, водночас його вживання допомагає матері доносити вагітність до кінця. Підтримує зростання дитини. Вчені з'ясували, що прийом цинку допомагає уникнути затримки розвитку у дітей та сприяє здоровому збільшенню росту. У разі дефіциту цього мікроелемента є ризик, що малюк не зможе вирости настільки, наскільки було закладено в його організмі від початку.

Дізнатися про те, чим корисний цинк для організму людини, можна на сайті Biovit.ua.

Такий важливий для здоров’я мінерал міститься у деяких харчових продуктах. Його можна отримати з морепродуктів (молюсків, риби, устриць), яловичини, проростків пшениці, печінки, бобових та горіхів.

Однак, як показують численні дослідження, значна кількість людей страждає на дефіцит такого мікроелемента різного ступеня тяжкості.

Запобігти виникненню нестачі цинку та скоригувати такий стан можна за допомогою спеціалізованих добавок.

Сучасні БАДи з цинком чудово справляються з цим завданням - вони добре засвоюються та вкрай рідко викликають небажані побічні ефекти.


Переглядів: 1639
Поширень: 0

Останні новини