Оголосили вирок молдаванину, який на Вінниччині незаконно переправляв людей через Дністер

У Вінниці апеляційний суд постановив залишити без змін вирок Могилів-Подільського суду, за яким громадянину Молдови призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі та конфіскації майна. Про це повідомили у прес-службі Вінницького апеляційного суду.

Йдеться про чоловіка, який незаконно переправляв людей через державний кордон України. Обвинувачений не погодився із першим рішенням суду, тому подав апеляційну скаргу. Він та його захисник просили пом’якшити покарання: рік ув’язнення або штраф на понад 100 тисяч гривень. 

Вирок, за словами адвоката, є несправедливим, оскільки чоловіка вперше притягують до відповідальності, він сприяв слідству та має позитивну характеристику.

Захисник стверджував, що обвинуваченого використали інші особи, а він – лише виконавець. До того ж, на злочин його штовхнули важкі життєві обставини: сестра та матір потребують лікування. Він додав, що гроші за переправлення людей через державний кордон України на місці скоєння злочину не виявили.

Встановлено, що 26-річний молдаванин на надувному човні мав переправити вісьмох призовників через річку Дністер на території Вінницької області. Про це його попросив чоловік, особу якого встановити не вдалося. На місці події молдованина затримали прикордонники.

Дії фігуранта кваліфікували за статтею 332 ч.3 КК України.

Фото: прес-служба Вінницького апеляційного суду


Теги: кримінал

Переглядів: 1592
Поширень: 1

Останні новини