Міжрегіональний Координаційний Гуманітарний штаб надсилає підтримку в кожен куточок України

Допомога, яку вже понад рік надає Антикризова Команда Міжрегіонального Координаційного Гуманітарного штабу - це результат згуртованості усіх залучених громад, української діаспори та партнерів за кордоном. Про це йдеться у сюжеті Віта ТБ. 

Поява Гумштабу - ініціатива Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови обласної ради Вячеслава Соколового. Протистояти повномасштабному вторгненню вирішили зміцнивши ряди, напруживши всі сили, залучивши максимум доступних резервів. Очолити роботу новоствореної структури погодився Володимир Гройсман. 

"Головна робота для кожного українця тепер - робота на Перемогу України. Саме для цього рік тому ми створили Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Дякую великій команді людей, яка понад рік невпинно допомагає захисникам на фронті, постраждалим громадам, вимушеним переселенцям. Ця робота триватиме до самої Перемоги," - говорить Володимир Гройсман.

Вдень і вночі, в режимі 24 на 7 антикризова команда збирала та передавала фронту автомобілі та необхідну техніку, зокрема, позашляховики, буржуйки, генератори, інструменти та матеріали для облаштування бліндажів.

Допомога тоннами відправлялась та й досі регулярно вирушає до постраждалих та деокупованих регіонів: Херсону,  Миколаєва, Ірпеня, Бучі, Чернігова, Сум, Балаклії, Харкова,  Запоріжжя, Дніпра.

Охоплені опікою Гумштабу переселенці та ті категорії громадян, які через воєнні дії опинились у найбільшій скрути. Вони отримують продуктові пакунки, медичні та гігієнічні пакунки, а також речі найпершої потреби.

Результати роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу за рік вимірюються у мільйонах гривень допомоги та тисячах тон вантажів:

На підтримку Збройних Сил України спрямували понад 58 млн грн, Для допомоги переселенцям та підтримки соціально незахищених верств населення виділили понад 77 млн грн, На підтримку медичних закладів області - 30 млн грн, Загалом отримали й передали вантажу вагою понад 2 тис. тонн.

Робота не припиняється ні на хвилину - Міжрегіональний Гуманітарний координаційний штаб продовжує заради миру, заради нашої спільної Перемоги. Осередки антикризової команди створені фактично в кожній громаді.


Переглядів: 855
Поширень: 0

Останні новини