Вінницький суд взяв під варту колаборантку з Чорнобаївки

У Вінниці в міському суді Вінницької області відбулось судове засідання під час якого обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для жінки, яка підозрюється у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє прес-служба Вінницького міського суду. Зазначають, що підозрювана, громадянка України, після повної окупації російськими військами с. Чорнобаївка Херсонської області, добровільно погодилась на співпрацю з окупаційною владою.

Вона почала виконувати обов’язки так званої  «голови Чорнобаївської військово-цивільної адміністрації» та «начальника департаменту освіти та культури». Таким чином, протягом червня-липня 2022 року, підозрювана, перебуваючи у Чорнобаївці, сприяла представникам окупаційної влади. У тому числі, вона допомагала переведенню закладів освіти на стандарти країни-агресора, підбурювала керівників закладів культури, схиляючи до співпраці із окупантами та продовження навчального процесу за російськими програмами.

У Вінницькому міському суді Вінницької області додають, що обираючи запобіжний захід, врахували наявність підстав, що підозрювана може переховуватися від правосуддя. Тому її вирішили тримати під вартою 60 днів без визначення розміру застави.
⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
 


Теги: війна

Переглядів: 1237
Поширень: 0

Останні новини