Шеф-кухар з Вінниці: «Я ризикнув арештом, аби потиснути руку Байдену»

Український шеф-кухар, який перехилився через бар, щоб потиснути руку Джо Байдену, розповів, що ризикував арештом, аби привітатися із президентом США. Про це повідомляє Моя Вінниця із посиланням на Evoke.

Макс Самусенко, який працює в пабі Windsor в ірландському місті Дандолк, розповів Irish Daily Mail, що емоції взяли гору, коли 46-й президент Сполучених Штатів прийшов до нього на роботу ввечері 12 квітня.

Пан Самусенко стояв за барною стійкою з кількома колегами, коли увійшов президент. Він наблизився до лідера США та простягнув йому руку, що викликало занепокоєння у агентів секретної служби, які знаходилися поруч з президентом.
За словами українського шеф-кухаря, коли він підійшов до Байдена, до нього наблизилися агенти та поцікавилися причиною такої поведінки.

«Я сказав, що я з України, і що хочу подякувати йому за підтримку України, моєї країни, під час війни. Президент сказав, що українці дуже сильні люди, і я просто продовжував говорити йому «дякую», — розповів Макс Самусенко.

Максимові Самусенку 32 роки, він народився у Вінниці, а в Ірландії живе та працює останні 7 років. Про це пишуть журналісти 20 хвилин, які поспілкувалися із шеф-кухарем. Деякий час він жив у Вороновиці, потім навчався у Вінниці та одночасно працював. На початку кар’єри був офіціантом у готельно-ресторанному комплексі «Гостевія», що в передмісті Вінниці. Згодом став помічником кухаря, ще пізніше кухарем у тому ж закладі. Потім працював у Вінниці в паста-барі «Тамеро». Навчався у Києві, у академії шеф-кухарів. Пізніше перебрався до Ірландії, де, врешті, почав працювати у пабі Windsor.

Власник закладу Windsor сказав, що йому довелось зберігати таємницю, що його паб обрали для прийому президента. Напередодні туди прийшли агенти спецслужби та провели ретельний обшук, у тому числі залучали службових собак.

У день відвідин пабу, після того, як Макс Самусенко представився Байдену, той перейшов за барну стійку та зробив селфі з українським шеф-кухарем.

Фото: Evoke


Переглядів: 1339
Поширень: 2

Останні новини