У Вінниці збирають вторсировину та кошти на деталі для зарядних станцій, які виготовляють студенти ВТФК

У Вінницькому технічному фаховому коледжі студенти та викладачі виготовляють портативні потужні підзарядки для військових.

Зокрема, сонячна підстанція “ВТФК-POWER”, набула великої популярності серед бійців. Вона дозволяє в окопі підживити телефони, рації, павербанки, старлінки та інші пристрої, розраховані на 220V.

Техноволонтери ВТФК закликають мешканців Вінниці приносити використані електронні сигарети, батареї від ноутбуків,“упси” в необмеженій кількості. Всі ці елементи необхідні, аби збирати сонячні підстанції та решту унікальних приладів для ЗСУ.

«Ми вміємо використати з користю те, що більшість відправляє на смітник! Але деякі комплектуючі необхідно купувати», — кажуть у Вінницькому технічному фаховому коледжі.

Для створення різноманітних пристроїв для ЗСУ, які збирають на базі коледжу, потрібні кошти. Їх збирають у межах безстрокової акції “Підзаряди ЗСУ”

Попередня партія різноманітних пристроїв попрямувала до захисників на передову кілька днів тому. Власноруч виготовлені студентами і викладачами коледжу унікальні гаджети передали військовим не вперше.

Пристрої мають чимало схвальних відгуків: кажуть, що студентські вироби набагато кращі за ті, що привозять з-за кордону. Студенти надзвичайно вмотивовані та хочуть продовжувати свою працю. 

«Присвятити весь свій вільний час виготовленню портативної сонячної станції, десь пожертвувати парами, зранку й до вечора сидіти в майстерні коледжу… Це про наших скромних, але надзвичайно благородних умільців: Михайла Задорожного, Олега Липитана (студенти групи 2ВЕ), а також Миколу Анткова (студент групи 2КІ2)», — розповідають у Вінницькому технічному фаховому коледжі.

Над креативним дизайном корпусу підзарядки попрацював студент Павло Гайсин, який відтворив на ньому малюнок з добре відомої марки з “напрямком руху” російського корабля. 

Спроектували базовий варіант сонячної електростанції Олег Липитан разом зі своїм батьком. Сам Олег певен, щоб вигнати ворога з української землі сьогодні військовим потрібна допомога кожного. На це разом з іншими студентами хлопець не шкодує ані сил, ані часу. 

“Хочу, щоб наша країна перемогла, щоб ми отримали свою свободу, тому працюємо. Відчуваю, що ми з друзями зробили щось корисне і це допоможе  нашим захисникам. На цьому не зупиняємося — далі плануємо робити сонячні станції, інвертори, працюватимемо задля перемоги!” — ділиться Олег Липитан.

Сьогодні запитів від військових на “ВТФК-POWER” надходить багато. Долучитися до збору коштів на елементи для гаджетів закликають всіх небайдужих. 

Картка для донатів:
Приват — 4731219611767694
Крисак Андрій Олексійович
координатор збору ВТФК
Призначення: на сонячну підстанцію 

Дазнатися більше можна на сторінках ВТФК у фейсбук та інстаграм, а також на сайті коледжу. 


Переглядів: 1383
Поширень: 2

Останні новини