У Вінниці планують реконструювати перехрестя вулиць Зодчих-Пирогова-Василенка (Графіка)

З початку повномасштабної війни Вінниця прийняла майже 46 тисяч переселенців. У місті значно збільшилась кількість автотранспорту. Одне з найзавантаженіших перехресть – Зодчих-Пирогова-Василенка.

У Вінницькій міській раді планують провести капітальний ремонт цієї ділянки: створять додаткові смуги, встановлять нові світлофори, що регулюватимуть рух окремо для кожної із смуг. Про це в ефірі “Радіо Місто над Бугом” розповів директор КП “Агенція просторового розвитку” Максим Кравчук.

“Для оптимізації руху в першу чергу потрібно збільшувати пропускну здатність на тих ділянках, де є активний рух громадського транспорту, адже 50-55% всіх переміщень по місту мешканці здійснюють на громадському транспорті, а на приватному транспорті пересуваються 10-15% вінничан, а також враховувати зручність пересування та безпеку пішоходів. Вінниці дуже пощастило з огляду на те, що трамвайна мережа знаходиться переважно на відокремлених смугах і це дає можливість рухатися вільно, коли вулиця перевантажена, проте далеко не всюди є можливість створити виділені смуги для автобусів і тролейбусів”, – розповідає Максим Кравчук. 

Директор Агенції просторового розвитку зауважує, що на перехресті Зодчих-Пирогова-Василенка з мікрорайону Поділля є активний транзит з боку Електромережі в напрямку центру по вул. Пирогова та Староміського мосту по вул. Зодчих.

Тож за рахунок  оптимізації режиму світлофорів, створення додаткових смуг руху, зменшення відстані між стоп-лініями (на світлофорах водії зможуть швидше проїхати перехрестя) – вдасться збільшити пропускну здатність автотранспорту на цій ділянці дороги.

Загалом же, реконструкція перехрестя буде комплексною: планують також перекласти трамвайні колії за технологією “оксамитовий шлях”, провести нову контактну мережу. По завершенню робіт – відновлять усе дорожнє та тротуарне покриття. 

Графіка: КП “Агенція просторового розвитку”



Переглядів: 3676
Поширень: 7

Останні новини