Як вибрати морозильну камеру?

На сьогоднішній день, наявність морозильної камери в приватному будинку, це не розкіш а необхідність. Адже не всі продукти можна зберігти в льоху, або законсервувати, а от з морозильною камерою, ваш урожай може пролежати необхідний час і бути використанним як "тільки що з грядки". Але перед тим як брати навмання морозильну шафу, давайте спершу вияснемо яка підійде саме вам.

Габаритні розміри морозильної камери

Зазвичай морозильні камери https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/morozilnye_kamery.html, як і холодильники прийнято вимірювати літрами, але при виборі все таки варто зосередитись на деяких важливих аспектах, адже камера може бути велика і маленька і при тому кожна мати різні габаритні показники.

Отже, в залежності від висоти, морозильна камера може мати від 3 до 7 незалежних відсіків. 

камери висотою до 85 см мають зазвичай 3 відсікі, але інколи і 4, все залежить від виробника середня лінійка зазвичай має висоту 125 см і в такій камері зазвичай налічується 4-5 відсіків високі камери, від 154 см містять 7 відсіків, але є моделі які мають і 6, знову ж таки звертайте увагу на виробника.

Якщо рахувати літрами, то мінімальна морозильна камера складає всього нічього - 100 літрів, в той самий час як великі шафи можуть мати об'єм від 500 літрів.

Класифікація за системою розмороження

Морозильні шафи поділяють на два великих класи, до першого відносять камери з ручним розмороженням, а також автоматичним. 

Морозилки з ручним розмороженням

Такі камери не мають багато електроніки в середині, і виробник вимагає від користувача один раз на рік звільняти морозилку від продуктів харчування та залишати дверці відкритими, для самовільного танення льоду.

Важливо: при ручному розмороження, льод не можна шкрябати ножем, піддівати гострими предметами, накшталт викрутка чи шило, не можна відігрівати фєном чи допомагати будь-яким іншим методом розтанути льоду швидше, оскільки в такому випадку є великий ризик пошкодити випарник і тим самим вивести з ладу весь пристрій.

Морозилки з автоматичним розмороженням

До автоматичних камер попадають камери в яких закладено систему "No Frost"  у деяких виробників може фігурувати назва "FrostFree" або ніша. Головна відмінність від попередніх моделей, полягає у тому, що лід не може утворитись на стінках камери, бо він намерзає виключно на випарнику, який винесено за межі морозилки і в результаті лід сам по собі тане за допомогоюю вмонтованого ТЕН-у.

Зазвичай такі морозильні шафи коштують значно дорожче, але вони варті того, особливо коли у вас великий морозильник забитий харчами з різних сезонів і ви не взмозі попросту провести планове розмороження, бо зіпсуєте частину урожаю. 

Енергоефективність

Найголовніший параметр в наші дні, - так, це енергоефективність. Шкала як і для холодильних камер сягає від D (найгірший) до А++ (найенергоефективний). Знову ж таки в залежності від того, як часто ви будете користуватись морозильником, - цілий рік чи час від часу, залежить чи варто зважати на цей параметр, адже за короткострокові використання в сезон ягід чи грибів на місяць можна знехтувати класом енергоефективності і взяти модель подешевше, проте, якщо ж прилад не буде вимикатись цілий рік, то клас А++ значно зменшить витрати на електроенергію та в перспективі зекономить чимало грошей в родині.

Раніше ми писали, що робити вінничанам з продуктами в холодильнику, в разі вимкнення електроенергії.


Переглядів: 1660
Поширень: 0

Останні новини