Мешканців Вінниці закликають не нести штучні квіти на кладовище та нагадують про штрафи

Напередодні поминальних днів у Вінниці зазвичай проводять прибирання могил на кладовищах та прикрашають їх вінками й квітами. У Держекоінспекції у Вінницької області закликали вінничан утриматись від використання пластикових квітів та вінків. 

В ДЕІ наголошують, що пластикові вироби будуть розкладатися понад сотню років і при цьому забруднювати довкілля

«Популярність пластикових квітів пояснюється їх яскравістю, красою, довшим терміном зберігання та дешевшою вартістю в порівнянні з живими. Проте свій яскравий колір ця «краса» втратить вже через два-три місяці, а от негативний вплив ми будемо відчувати ще дуже довго»,  кажуть у Держекоінспекції Вінниччини.

Додають також, що зазвичай зіпсовані пластикові квіти потрапляють на сміттєзвалища або ж їх спалюють, при цьому виділяється величезна канцерогенних речовин.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області звертається до мешканців з проханням не завдавати шкоди довкіллю та створювати нові екологічні традиції. 

«Зберігаючи пам'ять про померлих, пам’ятаймо, що альтернативою штучним вінкам та квітам є живі рослини (барвінок, безсмертник, нарциси, іриси, сухоцвіти тощо)», — зауважують в Держекоінспекції Вінниччини.  

Також вінничанам нагадують, що спалювання відходів, згідно статті 82 КУпАП тягне за собою накладання штрафу  на громадян у розмірі від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів громадян (від 340 грн до 1360 грн.) та на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів громадян (850 грн. до 1700 грн.).
 


Переглядів: 2007
Поширень: 6

Останні новини