Чорна лебідка висиджувала яйця два місяці: у Подільському зоопарку дочекалися поповнення

У Вінниці в Подільському зоопарку дочекалися поповнення у родині чорних лебедів. Як зазначають працівники зоопарку, лебідка висиджувала яйця близько двох місяців.

Передчувши холодну дощову затяжну весну, вимостила гніздо у зимівнику, а не під відкритим небом, як було із двома попередніми виводками. Зазначають, що пташенятам лише кілька днів, а вони вже начаються плавати. 

"Курликання батьків чути здалеку. Малята під пильною увагою тата і мами вправно виконують усі команди. Чеберяють маленькими лапками, тримають рівновагу на воді, чистять свої крильця. Весь час малюки горнуться до мами. Вийшовши з води, то між крил маминих сховаються, то на спинку їй вилізуть. Батько, тим часом, не розслаблюється, дбає про безпеку родини", - повідомляють у Подільському зоопарку.

Колір опірення лебедят при народженні сірий, але згодом малюки подорослішають і сірі пір'їнки змінять чорні.

Мешканці Вінниці та гості міста можуть на власні очі побачити підопічних Подільського зоопарку. Заклад знаходиться за адресою: Вінниця, вулиця Сергія Зулінського, 9. Працює щодня з 09:00 до 18:00.

Нагадаємо, що у Подільському зоопарку патагонські мари і карликові кенгуру валабі переїхали у відкритий вольєр, у якому для них облаштували екологічний будиночок із очеретяним дахом



Переглядів: 1319
Поширень: 0

Останні новини