Вінницька прокуратура підозрює у державній зраді власника інтернет-видання

Вінницька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, жителя Севастополя, якого обвинувачують у розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни державного кордону та у державній зраді.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, йдеться про статті  ч.2 ст.110, ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, обвинувачений, будучи власником та головним редактором пропагандистського інтернет-видання, після анексії Криму російською федерацією у 2014 році розпочав підривну інформаційну діяльність проти України (за що у 2019 році потрапив під санкції РНБО) та активізував її після повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року, залишаючись на тимчасово окупованому півострові.

До цієї роботи медійник залучив кількох осіб, які за грошову винагороду формували «пул експертів» для розповсюдження в інформаційному просторі України «кремлівських наративів», виготовлення та публікування статей, фото- й відеоматеріалів, спрямованих на розхитування суспільно-політичної обстановки, викривлення реальних обставин воєнної агресії росії та приховування злочинів військовослужбовців рф. Двоє так званих «позаштатних кореспондентів» є фігурантами окремих кримінальних проваджень. 

Своїм підлеглим редактор наголошував, що вони виконують завдання особи, яка перебуває у москві. Його протиправну діяльність задокументовано. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Фігурантові загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Фото: Вінницька обласна прокуратура



Переглядів: 1649
Поширень: 0

Останні новини