У Вінниці та Житомирі діяла масштабна схема фінансування бойовиків «днр»

Служба безпеки України викрила ділків, які профінансували бойовиків «днр» на понад 50 млн грн. Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Зазначають, що СБУ спільно із ДБР викрили масштабну схему фінансування так званої «днр», що діяла до початку повномасштабного вторгнення. У Вінниці та Житомирі викрили організаторів оборудки.

Зловмисники налагодили постачання гірничого обладнання з тимчасово окупованої Донеччини на підконтрольну Україні територію. Завдяки цьому, ділки забезпечили регулярні надходження до «бюджету» терористичної організації «днр» у вигляді «податків» і «зборів».

Надалі ці гроші були спрямовані на матеріально-технічне забезпечення бойовиків на східному фронті.

Оскільки торгівля із так званою «днр» в Україні є забороненою, фігуранти створили створили мережу фіктивних комерційних структур на Житомирщині та в росії. Розрахунки здійснювали через підсанкційні фінустанови країни-агресора.

ДБР вручило підозру трьом організаторам у фінансуванні тероризму (ч.2 ст.258-5 КК України). Досудове розслідування триває. Як зазначають у пресслужбі СБУ, планується винесення на розгляд РНБО України пропозицій щодо застосування санкцій до російських компаній, залучених до оборудки.

Заходи з викриття злочину проводили співробітники СБУ у Вінницькій області спільно з ДБР за процесуального керівництва органів прокуратури.

Фото: УСБУ у Вінницькій області


Переглядів: 2678
Поширень: 11

Останні новини