Завдяки сучасному мамографу у Центрі матері та дитини покращилися обслуговування та діагностика

Наприкінці минулого року коштом міського бюджету для Центру матері та дитини придбали сучасний мамограф. Лише за два місяці лікарі провели 150 обстежень на новому обладнанні.

Встановлення нового апарату дозволило значно скоротити тривалість прийому пацієнток. Медпрацівники Центру зазначають, що тепер вся процедура, починаючи від обстеження й закінчуючи видачею лікарського висновку, займає не більше 25 хвилин.

Лікар-рентгенолог діагностичного відділення лікарні «Центр матері та дитини» Василь Гунько зазначає, що завдяки всьому спектру обладнання вдається виявляти найменші зміни в організмі жінки. А це, своєю чергою, дозволяє розпочати лікування на перших етапах захворювання.

«Це обладнання дозволяє знайти й подивитись для порівняння знімки, які були зроблені навіть в іншій лікарні за допомогою цифрового апарату. Я також можу збільшити знімок від 2 до 36 разів, тим самим виявити мікрокальцинати до однієї сотої міліметра», – зазначає Василь Гунько.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради зазначають, що попри війну, одним із пріоритетних завдань у Вінниці продовжує залишатись покращення галузі охорони здоров’я.

«Ми продовжуємо працювати над розвитком та модернізацією закладів охорони здоров’я нашого міста, – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – Варто зазначити, що цей апарат був випущений у середині 2022 року, тобто він є сучасним. Впродовж двох останніх місяців зміну якості надання послуг, у позитивну сторону, вже встигли оцінити як лікарі Центру, так і пацієнти».

Нагадаємо, згідно з крайніми результатами Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту «IRI Ukraine» Вінниця є лідером по рівню надання послуг у медичних закладах. За цим же дослідженням наше місто сім разів поспіль визнане найкомфортнішим містом для життя серед обласних центрів та найбільших міст України.


Переглядів: 1858
Поширень: 0

Останні новини