Плавати на човнах та рибалити у Вінниці можна на 4 ділянках: перелік

В Україні триває весняно-літній період нересту риби, під час якого діє заборона на її вилов та деякі інші обмеження. Чи можна у Вінниці займатися любительською риболовлею та користуватися плавзасобами —  розповідаємо у матеріалі.

Як пояснюють Державному агентстві меліорації та рибного господарства України, для забезпечення комфортних репродуктивних умов для водних мешканців на водоймах у цей час забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), крім суден, органів рибоохорони та інших уповноважених органів. 

Чи можна рибалити та плавати на човнах у Вінниці

Згідно із Наказом Вінницького рибоохоронного патруля №58-0 від 23.03.23, обмеження діє й Вінниччині. У акваторії Південного Бугу, а також інших річок користуватися човнами у визначених місцях нересту не можна. При цьому, на Вінниччині нерестовищами вважаються всі річки, водосховища, придаткові водойми та інші рибогосподарські водні об’єкти, крім окремо визначених ділянок.

З повним переліком виключень можна ознайомитися за посиланням

Зокрема, серед місць, на яких дозволяється любительське рибальство є ділянки Сабарівського водосховища у межах міста Вінниці:

від водоканалу до пляжу «Хімік», по лівому березі; від Київського мосту 200 метрів вверх, по правому березі; по бетонній набережній від Київського мосту до Центрального мосту, по лівому березі; від спортбази ДСТ «Спартак» до вулиці Радіона Скалецького, по правому березі.

Вказані місця не вважаються нерестовищами, відтак тут можна займатися спортивним та любительським рибальством, і, відповідно, користуватися плавзасобами.

Рибальска заборона на Вінниччині та штрафи

На Вінниччині встановлені наступні терміни рибальської заборони:

до 20 травня (включно) не можна рибилити у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками та затонами); до 9 червня (включно) – на водосховищах; до 10 червня (включно) – у річці Дністер з усіма притоками; 30 червня (включно) - у придаткових водах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми).

При цьому дозволяться любительське рибальство до 3 кілограмів риби на одну особу однією поплавковою чи донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега водойми —  на вищезазначених ділянках. 

Штрафи за завдану шкоду рибному господарству зараз такі:


Теги: риболовля

Переглядів: 1965
Поширень: 15

Останні новини