На Вінниччині агропідприємство відшкодувало 200 тисяч гривень за забруднення повітря

На Вінниччині сільськогосподарське підприємство відшкодувало понад 200 тисяч гривень за забруднення атмосферного повітря. 

Як повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області, під час заходів проведених у 2021 році спеціалістами інспекції, зафіксовано факт діяльності суб’єкта господарювання, пов’язаної із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності відповідного дозволу, на території Ямпільської територіальної громади.

У Держекоінспекції Вінниччини зазначають, що підприємство, яке спеціалізується на вирощуванні та зберіганні сільськогосподарської продукції, експлуатувало зерноочисне устаткування, автозаправну станція, опалювальні пункти. При цьому в атмосферне повітря виділялись забруднюючі речовини: оксид вуглецю, оксиди азоту, речовини у вигляді твердих суспендованих частинок (пил) та неметанові леткі органічні сполуки.

Розмір завданої шкоди оцінюють у більше ніж 200 тисяч гривень.

Оскільки претензію щодо відшкодування завданої шкоди підприємство проігнорувало, матеріали було передано до Могилів-Подільської окружної прокуратури для подальшого скерування до суду. 

Однак, не очікуючи рішення суду, суб’єкт господарювання прийняв рішення відшкодувати завдану державі шкоду в досудовому порядку.

У Держекоінспекції Вінниччини повідомляють, що кошти надійдуть до фондів охорони навколишнього природного середовища та в подальшому можуть бути використанні для реалізації природоохоронних заходів.


Переглядів: 1267
Поширень: 0

Останні новини