У Вінниці на пляжі оселилися чорні лебеді, у Подільському зоопарку б’ють на сполох

У Вінниці на вулиці Київській на одному з пляжів оселилися чорні лебеді. Адміністрація Подільського зоопарку просить не годувати цих птахів хлібобулочними виробами.

Фахівці Подільського зоопарку зазначають, що ці продукти можуть завдати непоправної шкоди для здоров'я птахів. Крім того, адміністрація зоопарку застерігає власників собак від вигулу домашніх улюбленців поряд з місцем, яке стало тимчасовим притулком для птахів. Адже, за неодноразовими зверненнями вінничан до адміністрації зоопарку, ці лебеді зовсім не бояться людей, часто виходять на берег і беруть корм з рук. 

«Від п'ятниці телефон гарячої лінії зоопарку розривався від повідомлень про приліт незвичайних гостів до Вінниці. Небайдужі вінничани наполягали, що лебеді у небезпеці і їх потрібно забрати з пляжу. Вони також не виключали, що пара чорних лебедів зупинилась перепочити, втікаючи із зони бойових дій, де птахи не можуть гніздуватись і дати потомство через постійні обстріли. Деякі ж вінничани вважають, що лебеді жили серед людей, можливо, у якомусь зоопарку, тому підходять до людей впритул», - повідомляють у Адміністрації Подільського зоопарку. 

До з'ясування ситуації адміністрація Подільського зоопарку радить зробити годівнички для птахів на воді, а не на березі, а годувати лебедів зерном пшениці і зерном кукурудзи

Також адміністрація Подільського зоопарку радить звертатися з приводу переміщення птахів до зоопарку до Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. Адже не всі вінничани розділяють думку і розуміють, що перебуваючи у місці, яке є одним з популярних пляжів у Вінниці, птахи перебувають у небезпеці. 

Фото: Подільський зоопарк, Вінниця


Переглядів: 2504
Поширень: 4

Останні новини