У середмісті Вінниці створять сучасний медзаклад на базі Центру матері і дитини

В будівлі на просп. Коцюбинського, 50 працюватиме новий сучасний медзаклад. Тут розмістяться, зокрема, жіноча консультація, гінекологія та дитяча поліклініка. Можливість відкрити одразу декілька відділень для мам та дітей з’явилась завдяки приєднанню пологового №2 до Центру матері і дитини.

Нещодавно про створення нового медичного закладу повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Приміщення збираються відремонтувати й створити зручні умови для працівників та пацієнтів.

У закладі плануються наступні зміни:

на перший поверх переїде жіноча консультація, яка зараз розміщується на вул. Замостянській, 20; на другому поверсі буде дитяча поліклініка із вузькопрофільними спеціалістами: дітей не потрібно буде возити до лікарів на Старе місто; також на другому поверсі розміститься «Клініка, дружня до молоді»: тут консультування, лікування та психологічну допомогу зможуть отримувати підлітки; на третьому поверсі буде септична гінекологія.

За словами Сергія Моргунова, зараз міська влада зосередилась на заходах, які з одного боку дозволять сформувати фінансово спроможну мережу закладів, як того вимагає медична реформа, а з іншого — покращити роботу лікарень та якість медичної допомоги.

На виїзній нараді, яку днями провели у закладі, міський голова Сергій Моргунов, директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш, директор КНП «Центр матері і дитини» Володимир Присяжнюк та інші, оглянули приміщення та обговорили напрями їх використання. Під час обговорення відзначили логістичні переваги: для отримання професійної допомоги сюди буде зручно діставатися і дітям, і вагітним жінкам.

Олександр Шиш розповів, що в будівлі є можливість створити гарні умови для жіночої консультації у Замостянському мікрорайоні.

«На зараз вона перебуває на першому поверсі на вул. Замостянській, 20. Це 274 метрів квадратних. Приміщення малі, коридори вузькі і, в цілому, тісно. А тут площа першого поверху 928 метрів квадратних, тобто можемо створити набагато кращі умови для роботи жіночої консультації, розмістити кабінети УЗД, рентген, хірургію одного дня і лабораторію»,  сказав очільник департаменту охорони здоров’я.

Приміщення планують відремонтувати та здійснити заходи із енерогозбереження та утеплення. Для пацієнтів встановлять додатковий ліфт, а кабінети облаштують сучасними меблями.

«Пологові зали та післяпологові відділення сконцентрувалися у Центрі матері і дитини. Там є більше можливостей, більші приміщення, більше обладнання та спеціалістів. Таким чином вивільнився акушерський корпус пологового будинку №2»,  розповів директор КНП «Центру матері і дитини» Володимир Присяжнюк.

Після ремонту сюди зможуть переїхати кілька підрозділів Центру. За словами Володимира Присяжнюка, у подальшому спектр послуг нового медзакладу розширюватимуть. 


Переглядів: 1867
Поширень: 1

Останні новини